Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, “8.Ulusal Tralli Travma Rallisi” 3.’sü Olan Eki...
Üniversitemiz Personelinden Oluşan Türk Müziği Korosu Kuruldu
GRÜ'de Filistin'e Destek Yürüyüşü
“Çiftçi Eğitimleri”nin İkincisi Keşap Halkalı Köyü'nde Gerçekleştirildi
Fikirden Firmaya Teknoloji Girişimciliği
Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi Öğrencileri GRÜ’yü Gezdi
"Bizi Ne Birleştirir?" Sergisi Büyük İlgi Gördü
Osmanlı Türk Çalışmaları Sempozyumu
Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Hakları ve Eğitimi Projesi İçerik Geliştirme Çalış...
Gıda ve tarım alanında, öncelikli alanlar içerisinde yer alan ekmekçilik ve meyve suyu üretim teknolojilerine yönelik enzimlerin yerli üretilmesi kapsamında sunulan bu proje ile alfa-amilaz üretilmesi hedeflenmiştir. Ticari üretiminin hazır hale getirilmesi planlanan enzim, ülkemiz ekmek ve meyve suyu yapımında kullanımının yanı sıra diğer endüstrilerde de kullanılabilecektir.
Elde edilen enzimler endüstriyel ölçekte üretilerek sanayide kullanılmak üzere kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Enzimin başarılı bir şekilde üretilmesi ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi yurt dışı ihracatı açısından önemli bir potansiyeli oluşturmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan ve yurt dışından ithal edilen alfa-amilazın yenilikçi özgün yöntemlerle milli ve yerli üretilmesi ülkemizde ilk defa yapılacaktır.
Projesi desteklenen Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.