Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, “8.Ulusal Tralli Travma Rallisi” 3.’sü Olan Eki...
Üniversitemiz Personelinden Oluşan Türk Müziği Korosu Kuruldu
GRÜ'de Filistin'e Destek Yürüyüşü
“Çiftçi Eğitimleri”nin İkincisi Keşap Halkalı Köyü'nde Gerçekleştirildi
Fikirden Firmaya Teknoloji Girişimciliği
Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi Öğrencileri GRÜ’yü Gezdi
"Bizi Ne Birleştirir?" Sergisi Büyük İlgi Gördü
Osmanlı Türk Çalışmaları Sempozyumu
Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Hakları ve Eğitimi Projesi İçerik Geliştirme Çalış...
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.