Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Üniversitemiz bünyesinde  kurulması için çalışmaları devam eden Teknokent konusunda fikir alış verişinde bulunmak ve gelinen noktada atılacak yeni adımların değerlendirilmesi amacıyla Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında görüşmelerde bulundu.

21 Şubat 2019 Perşembe günü gerçekleşen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Galip İçduygu ve Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M. Anıl Kaya’nın da yer aldığı Bakanlık ziyaretinde ilk olarak Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile bir araya gelen Rektörümüz, daha sonra Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanı Serdar Benli ile görüştü.

Görüşmelerde, Giresun Üniversitesinin Teknokent konusunda yaptığı çalışmaları ve izleyeceği stratejiyi aktaran Rektörümüz, projenin hayata geçmesi ile başta Giresun olmak üzere Karadeniz Bölgesi’ne büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Rektörümüzün beraberindeki heyetle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yaptığı görüşmelerde, teknokent projesi başta olmak üzere iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri üzerinde de fikir alış verişinde bulunuldu.