Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, 25 Ocak 2019 Cuma günü, Güre Yerleşkesinde bulunan İslami İlimler, İktisadi ve İdari Bilimler ve Fen-Edebiyat Fakültelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak, sabah saatlerinde İslami İlimler Fakültesini ziyaret eden Rektörümüz ve beraberindeki heyet, fakültede yaptıkları incelemenin ardından akademik ve idari personel ile bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda çalışanları dinleyen Rektörümüz, Fakültenin genel durumundan memnun olduğunu belirterek, var olan bazı aksaklıkların da en kısa sürede giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

İslami İlimler Fakültesi KPSS Türkiye 3.’lüğü gibi önemli başarılara imza atan fakültemizdir
KPSS Türkiye 3.’lüğü gibi başarılara imza atan fakültenin, GRÜ’nün adını daha geniş mecralarda duyurmasını arzu ettiklerini dile getiren Rektörümüz, bu doğrultuda atılacak adımları destekleyeceklerini söyledi. Akademik kadro, fiziki yapı, yüksek lisans programı açılması ve Mevlana değişim programı ile öğrencilerin yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere gönderilmesi gibi konuların ele alındığı toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu hususların tüm yönleriyle değerlendirileceğini ve Fakültenin eğitim kalitesini arttıracak adımların atılacağını söyledi.

Ulusal ve Uluslararası Etkinliklerde Başarılı Bir Fakülte
Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçen Rektörümüzü burada, Dekan Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen ve fakülte yönetimi karşıladı. Toplantı salonunda akademik ve idari personel ile bir araya gelen Rektörümüz, öğrenci sayısı bakımından GRÜ’nün en büyük fakültelerinden biri olan İİBF’ye ayrı bir önem verdiklerini bu nedenle fakültenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan fakültenin bu anlamda önemli bir birikime sahip olduğunu ve yeni projelerde bu deneyimlerden en iyi şekilde yararlanabileceklerini ifade eden Rektörümüz, daha sonra personelin talep ve önerilerini dinledi.

Elektronik alt yapı ve diploma konularında gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, alt yapı konusunda çalışmaların devam ettiğini, öğrenci ve personel sayılarının artmasına paralel olarak sürekli iyileştirmelerin yapıldığını, diploma konusunda yaşanan sıkıntının da yeniden tasarlanan diplomaların basılmasıyla yakın zamanda giderileceğini söyledi.

Sıfır Atık Projesi Bütün Birimlerimizde Hayata Geçirilecek
Sıfır atık projesi konusunda da değerlendirmede bulunan Rektörümüz, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan projeye Giresun Üniversitesi olarak destek verdiklerini, bu konuyla ilgili yakın zamanda kampüsteki çöp kutularının değiştirilmesi başta olmak üzere bazı adımlar atılacağını belirtti.

GRÜ, Şehrin Dijital Hafızası Olmaya Devam Edecek
GRÜ’nin şehrin dijital hafızası olma yolunda önemi bir adım attığını ve Giresun’a ait önemli arşiv belgelerinin dijital arşivleme sistemiyle kaydedilmeye başlandığını söyledi.

Fiskobirlik Arazisi Konusunda Prensipte Anlaştık, O Arazi Üniversitenin Olacak
Günün son ziyaretini Fen-Edebiyat Fakültesine yapan Üniversitemiz yönetimini Dekan Prof. Dr. Uğur Kölemen ve fakülte yönetimi karşıladı. Burada akademik ve idari personel ile bir araya gelen Rektörümüz, daha önce Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığı yaptığını hatırlatarak buranın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Bir hafta boyunca birimleri ziyaret ettiğini ve eksiklikleri yerinde gördüğünü dile getiren Rektörümüz, çalışan ve öğrencilerle büyük bir aile olan GRÜ’nün bir çok önemli projeye imza attığını ve birçoğu için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, var olan eksikliklerin giderilmesiyle hız kesmeden yollarına devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, Fiskobirlik Arazi konusunda prensipte anlaşma yapıldığını ve 63 dönümlük bir arazinin Üniversiteye kazandırılacağını dile getiren Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yapımı devam eden ve bir kısmı son aşamaya gelen birim inşaatlarının tamamlanması halinde fiziki mekan sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturmuş olacaklarını söyledi.