Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Cin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle, Giresun Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Dernek Başkan Vekili Namık Baltaoğlu ve yerel gazetelerin temsilcileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Cin ve Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cem Feridunoğlu, basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladılar.

Ziyarette; gazeteciliğin en zor mesleklerden biri olduğunu belirten Mustafa Cin, bu mesleğin mensuplarının yaşadığı sorunların ele alınarak, azami seviyelere indirgenmesi gerektiğini söyledi.

Giresun’da gazetecilik mesleğinin bir çok ile göre daha profesyonel ele alındığını, Cumhuriyet döneminin ilk gazetelerinden biri olan Yeşil Giresun gazetesi ve akabinde kurulan diğer gazetelerin de bu kurumsal anlayışla çalıştıklarını ifade eden Mustafa Cin, teknolojik gelişmelerin, dünyanın genelinde olduğu gibi Giresun’daki yerel basını da etkilediğini söyledi.

Ziyarette; tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da gazetecilerin bir çok sorunla karşılaştıklarını dile getiren basın mensupları, bunların çözümü noktasında çeşitli öneriler sundular. Giresun Üniversitesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden basın mensupları, bu çalışmaların yerel ve ulusal yayın organlarında yer alabilmesi adına kendilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını söylediler.