Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. sınıf öğrencileri, okul müdürü Alptekin Güler ile Çocuk Gelişimi Öğretmenleri Zeynep Köse ve Rukiye Yılmaz eşliğinde, Üniversitemiz Güre Yerleşkesini gezdiler.

Liselilerin, meslek seçimlerine ve kariyer planlarına yol göstermesi amacıyla düzenlenen gezide GRÜ Basın Koordinatörlüğü görevlilerinin karşıladığı öğrencilere, ilk olarak Bölüm Şefi Mehmet Söylemez tarafından, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda GRÜ hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Banu Aktaş, çoğunluğu çocuk gelişimi bölümü öğrencisi olan liselilere, GRÜ Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi bölümleri hakkında bilgi aktardı. Bölüme giriş şartları, okurken öğrencilerin en çok karşılaştığı sorunlar ile kamu ve özel sekterdeki iş olanaklarına değinen Banu Aktaş, bölümü daha iyi tanımak isteyen öğrencilere tercihler öncesi yardımcı olabileceklerini söyledi.

Daha sonra Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezine geçen öğrenciler, Dünyanın farklı bölgelerinden Giresun Üniversitesine eğitim almak üzere gelen uluslararası öğrencilerle tanışma imkanı buldular. Bölüm akademisyeni Öğr. Gör. Özlem Aktaş’ın işlediği Türkçe dersine konuk olan  ve uluslararası öğrencilerle sohbet eden liseliler, onların gözünden GRÜ’yü tanıma fırsatı yakaladılar.

Fen-Edebiyat Fakültesi Sekreteri Erol Can rehberliğinde fakülteyi gezen, bölümler ve bu bölümlere giriş şartları hakkında bilgi alan öğrenciler, Aralık 2018’de açılışı yapılan, Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından oluşturulan “Kayaç ve Fosil Sergi Köşesi”ni ziyaret ettiler. Burada, Coğrafya Bölümü akademisyenleri; Doç. Dr. İbrahim Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Saraçoğlu, Dr. Öğr. Üyesi İnci Demirağ ile Arş. Gör. Cüneyt Aktaş ve Fatih Altuğ hem “Kayaç ve Fosil Sergi Köşesi” hem de bölüm hakkında öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevaplandırdılar.

Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kampüs ziyareti, GRÜ Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Merkez Kütüphanesi ziyaretiyle sona erdi. Kütüphanenin sahip olduğu kitap ve yayınlar ile veri tabanları hakkında hakkında bilgi alan öğrenciler, son olarak Rektörlük Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.