Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından, hazırlanan “Kayaç ve Fosil Sergi Köşesi”nin açılışı, 19 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi 5. katında gerçekleştirildi.

Arş. Gör. Dr. Fatih Altuğ’un yaptığı açılış konuşmasının ardından Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Sezer, Coğrafya Bölümü olarak yaptıkları çalışmaya dikkat çeken bir konuşma yaptı. Açtıkları bu sergi köşesinin yapacakları bir çok faaliyetin ilki olduğunu ifade eden Sezer, kendilerine destek veren GRÜ yönetimine ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen’e teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, bir coğrafyacı olduğunu belirterek açılışını yaptığı serginin kendisi için farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Bunun küçük bir başlangıç olduğunu ve daha sonra genişleyeceğini umduğunu söyleyen Sayın Cin, serginin açılışında emek harcayanları tebrik etti.

Fen-Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen de yaptığı konuşmada bu açılışın bir başlangıç, bundan sonraki projelerinde bir itici güç olacağını söyleyerek, sergi köşesinin oluşmasında emek harcayan bölüm akademisyenlerini ve öğrencileri tebrik etti.

Fakülte yönetimi olarak bu ve benzer fikirlere, projelere her zaman kapılarının açık olduğunu ve imkan dahilinde destek olmak istediklerini dile getiren Uğur Kölemen’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin ve beraberindekiler sergilenen materyalleri inceleyip, bilgi aldılar.